Bucurii de la Chișinău

Mai mult decât o simplă vizită, weekendul la Chișinău a fost acea satisfacere a curiozității care zăcea, în tihnă, în interiorul nostru.

Ceva ne fascina… Să fi fost toți acei oameni talentați, să fi fost locurile care ne aduc aminte de simplitatea copilăriei noastre?!?!? Nu cred că am reușit să răspund. Am plecat de acolo cu o urmă de tristețe care se reflecta din neputința unui popor de a fi unic și apreciat pentru valorile sale…

Ziua I:

Am ajuns la hotel, după un drum care a fost mai mult decât ok. Bacău-Chișinău, prin vama Albița, pe E581 e alegerea cea mai bună!

Ne-am cazat la Hotel Thomas Albert unde am primit cele mai bune servicii, dar și sfaturi utile și direcții către obiectivele turistice.

M-a impresionat cel mai mult biletul scris de mână, lăsat pe biroul din camera în care am stat. Măiestria cu care au ales cuvintele și în bilet, dar si în discuțiile pe care le-am avut, ne-au confirmat faptul că sunt cu adevărat talentați, lăsând la o parte dulcele grai moldovenesc de care nu ne mai săturam. 🙂

Aveam deja rezervare la cramele de la Cricova, așa că am pornit direct într-acolo. Dar pentru această vizită am păstrat o postare specială.

Când ne-am întors, am plecat direct în explorarea orasului, pe străzile pustii, umbrite de platani uriași. Aceștia au fost sădiţi în 1966 de către profesorului Petru Tarhon. „Platanii au fost introduşi de mine, am înscris seminţe din răsăritul depărtat şi din America de Nord. Au fost sădiţi în 1966, sunt înalţi, frumoşi şi ceea ce e principal, elimină o cantitate mare de oxigen, purifică aerul”, afirmă savantul.

Centrul

Acum am înțeles de ce se numesc așa! În fotografie, Robert a surprins exact BUCURIA de pe chipul meu. 🙂

 

 

Ziua II:

Facem planul pentru o nouă zi.

Cimitirul eroilor

Clasic

 

Am purtat:

Impermeabilă: Pull&Bear

Teniși: Bensimon de pe Fashiondays

Hair & beauty: Studio Monroe

Photo credit: Robert Ghența

Articole create 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus