Casele de oaspeți Cincșor

Povestea începe încă din anul 1910, când pe acest pământ transilvănean, oamenii acestor locuri construiesc vechea școală evanghelică săsească în stilul Art Nouveau . Înfluențe străine, precum cele nemțești sau englezești, au dat acestui loc un aer boem, dar au păstrat totuși motivele tradiționale românești.

În anul 2008, proprietarii acestei clădiri au indrăgit-o atât de mult, încât au hotărât să o restaureze și să împartă cu restul lumii această bijuterie arhitectonică, cu fresce de renaștere transilvăneană, încărcate de istorie și povești, numai bune de ascultat la un pahar de vin.

În acea seară, am fost primiți cu multă căldură, și înimă deschisă, de către gazdele binevitoare, și ne-au oferit loc de odihnă și recreere, într-o atmosferă inedită.

Aceasta a fost ultima seară din călătoria noastră (despre care am să vă vorbesc într-o postare viitoare). Așa că am fost destul de relaxați încât să ne bucurăm de simplitatea și totodată eleganța acestui loc. Am lăsat deoparte toate gândurile și ne-am lăsat purtați de povestirile doamnei gazdă, care ne-a onorat cu prezența dumneaei la cină. Ne-a vorbit despre pasiunea cu care a strâns toate obiectele și dragostea cu care a păstrat întacte atât arhitectura, stilul și suflul acelei epoci, dar și memoriile și istoria acelor locuri și oameni. Ne-a dezvăluit și faptul că întoarcerea în locul drag sufletului dumneaei, a învățat- o să fie modestă, să trăiască în simplitate, să se reîntoarcă la eseța vieții și să se îngrijească de ceilalți oameni, prin ceea ce face pentru comunitate și oaspeți.

Bucatele servite la masă, sunt gătite cu alimente provenite de la oamenii acelei zone, însă nu sunt neapărat tradiționale.

Am întrebat-o dacă dorește să se extindă, și mi-a răspuns… tocmai pentru grija cu care primește pe oricine îi trece pragul, nu dorește să se extindă, pentru că nu ar mai putea să își dedice la fel de mult timp. M-a lasat inmărmurită.

Ne-a mai dezvăluit și faptul că sutem primii oaspeți pe care îi are din Bacău, și i-am promis că vom promova acest autentic mod de viață înconjurat de cultură și natură!

Localitatea Cincșor se află la poalele munților Carpaților, în centrul triunghiului Sibiu-Brașov-Sighișoara. Casele de oaspeți oferă posibilitatea de a explora zonele turistice înconjurătoare și stilul de viață local!

biblioteca-la-sat-transilvania

 

 

macbook-air

 

scoala-transilvania

Fosta școală și parohie evanghelică din Cincșor formează împreună cu Biserica Fortificată un ansamblu istoric tipic pentru fostele sate săsești din Transilvania. Biserica – școala – parohia – comunitatea reprezintă esența spiritualității și a culturii săsești.

Biserica fortificată din Cincșor a fost pentru primă oară menționată în 1421, iar acum, dupa 600 de ani și după lucrări de restaurare, este din nou deschisă.

flowers

happy

Tinută:

Fustă plisată: Pull and bear

Pantofi: Stradivarius

Pălărie: Tally Weijl

Eșarfă: Stradivarius

Teniși: Bensimon de pe Fashiondays

 

Articole create 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus