Cricova- Orașul subteran

Subsolurile Cricova ar putea fi înscrise în rândul celor mai fascinante locuri de vizitat ale lumii. Fiind amplasate sub întregul orășel Cricova, ele reprezintă un adevărat oraș subteran, cu străzi ale căror denumiri sunt neobișnuite: Cabernet, Riesling, Feteasca, Aligote, Sauvignon. Fiecărei străzi îi corespunde astfel numele vinului care se păstrează în nișele adiacente.

Apărute în urma activității extractive, subsolurile Cricova sunt de fapt foste mine de piatră de construcție. Multe clădiri din Cricova, Chișinău, Bălți și alte orașe ale Republicii au fost construite din calcarul extras aici. În unele brațe ale galeriilor excavațiile sunt încă în plină funcțiune, astfel încât acest imen oraș subteran continuă să crească!

Oenoteca din Cricova își are începuturile în anul 1954. Astfel, conform ordinului Direcției de gestionare a fabricilor de vinuri din 18 august 1954, a demarat construcția unei secții speciale cu rafturi pentru vinurile de colecție, suplinite de curând cu numeroase mostre de vin colectate din întreaga lume.

Foto credit: Robert Ghența

Hair&beauty: Studio Monroe

Nail art: Sonia Otilia

 

Am găsit raftul cu vinurile lui Vladimir Putin. Multe personalități și de la noi au vinuri la păstrat în cramele de la Cricova: Traian Băsescu, Victor Ponta, Klaus Iohannis.

 

Articole create 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus