Giant’s Causeway

Călătoria noastră în Irlanda a fost plină de locuri și experiențe noi. Ne-am bucurat cât am putut de fiecare excursie în parte.

În drumul nostru spre Giant’s Causeway ne-am oprit la The Bushmills Inn. Am intrat ca într-o poveste și ne-am întors în timp atât cât a trebuit să simțim adevăratul spirit irlandez.

Giant’s Causeway (limba irlandeză: Clochán na bhFómharach) constă din ca. 40.000 de coloane de bazalt interconectate, rezultatul unei erupții vulcanice care a avut loc acum ca. 60 de milioane de ani. Se găsește în County Antrim, pe partea de nord-est a Irlandei de Nord, cam 3 km la nord de orașul Bushmills. A fost trecut pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial în 1986. Majoritatea coloanelor sunt hexagonale. Cea mai înaltă coloană este de ca. 12 metri, iar lava solidificată are uneori o grosime de până la 28 de metri.

 

Oamenii pun monede în spațiile dintre roci, pentru împlinirea dorințelor. Ar trebui să îmi fac o listă cu câte dorințe mi-am pus pe oriunde m-am dus… măcar să știu dacă s-au îndeplinit, dacă nu, mai bine pun banii în bancă. :))))))))

IUBESC CULORILE

Articole create 172

Un comentariu la „Giant’s Causeway

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus