Greenergy

Cum ar fi, ca puterea oamenilor să se măsoare în cât de multe fac pt natură? Averile sa fie exprimate în experiențe de reducerea copacilor tăiați sau în numărul de animale salvate , de exemplu. Iar razboaiele sa fie PENTRU apărarea mediului înconjurator, și nu pentru distrugerea lui.

Intr-un ecosistem în care o specie ( în cazul nostru ființa umană, care se presupune că se deosebește de animale prin gândire) invadează prea mult mediul, rezultatele sunt dezastruoase.

Un exemplu: într-o rezervație naturală (nu din România –  și observam aici ca e o problema mondială de deșteptăciune dată pe afară) oamenii au hotărât sa elimine din feline, ca să nu mai mănânce celelalte animale. Rezultatul? Ierbivorele s-au înmulțit in așa fel încât au schimbat peisajul rezervației, ajungând să mănânce tot ce găseau. Și atunci a intervenit iar omul… sa populeze rezervația cu feline, sa facă ele „the dirty job”. Concluzia… karma exista! Orice faci are consecințe! Oare putem noi sa ni le asumam?
Legile firii ne demonstrează cât de infimi suntem in fata măreției! Înălțarea sufletului vine din lucrurile bune pe care le facem, pentru noi, pentru ceilalți, pentru natura…
Astfel, exista doua variante: ori ne dam seama de ce minunății avem in jurul nostru, și muncim ca sa le protejam, ori se scutura odata Pământul și atunci vedem noi ce consecințe ne asumăm! 🙂

Locație: Sîntimbru Băi – Harghita

Traseu: spre Muntele Cucu

 

Articole create 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus