Greșeli in construirea unghiilor cu gel

Care sunt cele mai frecvente greseli in construirea unghiilor cu gel, pe care le fac elevele, la cursul de bază?

Într-o scurtă recapitulare a etapelor, de-a lungul mai multor cursuri am identificat următoarele situații in timpul practicii:

Începem, binențeles, cu pregătirea unghiilor naturale, care trebuiesc tăiate scurt, în formă ovală, băfuite și curățate, lucru esențial pentru aderența gelului (oricat de bune ar fi produsele, acestea nu își pot dovedi eficacitatea decât dacă sunt folosite în mod corespunzător).

Apoi soluțiile de pregătire, primerul acidic pentru unghii cu exces de sebum, sau nailprep– ul, folosite pentru a degresa, și bond-ul, trebuiesc lăsate suficient de mult la uscat, așa cum se specifică, fără a mai fi ulterior atinse unghiile (acest amănunt trebuie luat în considerare în toate etapele următoare).

În așezarea șablonului, în funcție de forma dorită, se va ține seama de axa ce unește apexul de vărful unghiei, sau de exemplu, cum e în cazul unghiilor slim, o linie perfect dreaptă de la cuticulă, apex și până la vărf.

Dar ce face șabloanele să fie atât de speciale, este că ele sunt tăiate și decupate în funcție de forma fiecărei unghii, fără nicio excepție!

Acestea pot fi de plastic sau hârtie, mai lungi sau mai scurte, și întotdeauna cu linii trasate, ce vă pot ajuta în poziționarea lor cât mai corectă.

Apoi, așezarea gelului este și aceasta o etapă împortantă, ținându-se seama să nu atingem cuticula sau lateralele, cât gel să punem, cum putem întări zona de stres (care se află la 2/3 de la bază), care sunt gelurile potrivite pentru fiecare tehnică în parte, fie că facem construcția cu clear, sau nude, ori babyboomer sau french de interior, de asemenea, dacă lucrăm cu acryl gel; cum folosim pensulele, cum le curățăm, astfel încât să nu afecteze stratul de dispersie, atat de util în aderența gelului.

O foarte mare atenție trebuie acordată unghiilor, care din diferite cauze, fie că sunt externe: onicofagia ( rosul unghiilor), lovituri mecanice, sau interne: probleme neurologice, hormonale, patul unghial este modificat, și arhitectura unghiei trebuie adaptată situației.

Atât unghiile de salon, cât și cele extreme, își vor dezvălui adevărata frumusețe, după ce sunt pilite și finisate.

Produsele folosite le puteți găsi pe www.indinailsromania.ro.

Keep in touch -> Scoala de unghii tehnice – Sonia Otilia

Articole create 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus