Make it orange, make it end, unite against bullying

#portocaliupentruazi logo campanie anti bullying

În ultimele zile am tot postat diferite imagini cu această culoare și hashtag-urile respective, drept manifest și susținere împotriva hărtuirii, pentru a transmite un mesaj de sprijin, speranță, și unitate, iar prin această postare susțin Campania de informare despre Bullying  „Alege să fii bun”.

În primul rând, două vorbe despre bullying:

  • Bullying-ul este definit ca o formă repetată de agresiune, fizică sau verbală, direcționată către o persoană sau un grup de persoane, în care există o diferență de putere ( nu doar fizică).
  • Bullying-ul face victimele să se simtă neajutorate, să le fie frică, iar într-o încercare de a scăpa de acest fel de comportament agresiv, mulți renunță la activitățile sociale.
  • După cum era de așteptat, conform Singur.info, în România există cea mai mare incidenţă a hărţuirilor din întreaga Europă.

De-a lungul timpului am învățat să nu mai grăbesc lucrurile, pentru că oricât m-aș strădui eu, ele vin oricum fix atunci când trebuie, ca urmare , de mult țineam să vă povestesc acest lucru, dar simteam că nu e momentul, și iată-mă acum. E o experientă personală, care se încadrează perfect în această temă. Pe scurt vă zic:

Copil fiind, cu visuri mari, cu puțin talent și fără vreo altă experiență în câmpul muncii, puțin inconștientă pot spune, am luat decizia să îmi desfășor activitatea de stilist protezist unghii/nail artist (care pâna atunci era un hobby) la modul profesionist. Așadar am închiriat un spațiu și așa a luat naștere Studio Monroe. Un vis pe care totuși nici măcar nu îndrăzneam să îl visez!

Aveam nevoie de oameni, colegi cu care să lucrez, și m-am încrezut în prima persoană care mi-a venit în cale. S-a întamplat inevitabilul!  După multe scene ( pe care evindent nu am să le povestesc să nu le dau idei celor pasionați de a face rău 🙂 ), eu deja îmi dădeam seama că se întamplă ceva, dar nu puteam da înapoi și am ajuns pâna în punctul de a lua decizia să rup orice fel de colaborare, pentru binele meu, al celorlalți colegi care nu voiau decât să își facă treaba, și pentru salon. În momentul acela am declanșat uraganul, și am primit cea mai mare lecție din viața mea de până acum 🙂 Aici am ajuns în punctul în care m-am simțit hârtuiță, și cel mai rău, șantajată, că nu pleaca din salon decât dacă ii dădeam o suma mare de bani. Oricât de speriată și încolțită am putut fi, am avut puterea să îi spun că prefer să îmi cheltui toți banii pe un avocat bun, decât să i-i dau ei. Și am fost nevoită să o dau afară cu forța, mulțumită celor de la AZIA Security Systems (care alături de Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă au lansat această campanie). Însă nu s-a oprit aici, chiar m-a dat în judecată cum că o concediez pe nedrept. Am palmele transpirate când scriu acum aceste rânduri… un copil la 23 de ani, care pornește în viață cu planuri mari, îi sunt tăiate aripile de către un om fără scrupule. Era clar că nu avea cum să câștige, orice om și-ar fi dat seama că a făcut asta doar ca să se răzbune, dar eu am avut atunci cele mai lungi nopti, și până să se încheie procesul am avut lângă mine cele mai dragi persoane, care m-au susțiunt cum au putut și le sunt infinit recunoscătoare. <3 <3 <3 Procesul s-a încheiat, după cum era de așteptat, în favoarea mea, și astfel m-am trezit peste noapte un om puternic care cu siguranță a avut ce învăța din greseli. 🙂

Mă simt chiar eliberată acum că am putut să vorbesc atat de deschis despre acest lucru. Fără ajutor clar nu aș fi reușit, dar încurajez orice om, care trece, sau a trecut prin orice altfel de hărțuire, să vorbescă despre asta, poate există cineva care să îl ajute, și să nu se lase descurajat. Este doar un moment din viață, nu durează la nesfârșit decât dacă îi permiți. Astfel sper că vom reuși să diminuăm numărul îngrijorător de mare de hărțuiri care au loc în fiecare zi. Eu una chiar sunt îngrozită de ce se petrece în case, pe stradă, în locuri publice…

Imaginile ce vor urma sunt pline de culoare și încărcate cu speranță și bucurie, ceea ce vă doresc și vouă! :*

_MG_5331 _MG_5347 _MG_5348 _MG_5357 _MG_5362 _MG_5371 _MG_5397 _MG_5406 _MG_5410 _MG_5419 _MG_5431 _MG_5434

Campania de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul bullying-ului a fost lansată de Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă și AZIA Security Systems cu sprijinul grupului de bloggerite din Bacau pentru a se atrage atenția asupra creșterii fenomenului hărțuirii și agresiunii de orice fel și este practic startul unor serii de activități pe această tematică – sesiuni de informare și dezbatere cu elevii din școlile gimnaziale și licee care se vor desfășura periodic începând cu luna aceasta cu ajutorul voluntarilor ong-ului AICR și specialiștilor companiei AZIA, identificarea și consilierea cazurilor care au nevoie de consiliere pentru depășirea temerilor, concursuri de fotografie și de eseuri, punctul de focus fiind conferința „Alege să fii bun” de la începutul anului 2016, care va avea ca scop promoarea unei gândiri responsabile, sănătoase, precum și prezentarea metodelor prin care ne putem feri de fenomenul bullying.

Alege să fii bun!

Articole create 172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus