Purificarea bijuteriilor

 

Orice piatra acumuleaza in ea energii, atât bune, cât și negative, de-a lungul timpului. Acesta este si rolul sau asupra purtatorului, de a crea un scut de protectie impotriva energiilor nocive care ne inconjoara permanent și sa emită energii bune, de aceea e nevoie din când in când sa fie curățat, sa nu ducem cu noi tot acest balast energetic. Astfel, transformam cristalele care urmează sa le purtam, in bijuterii personale, cu amprenta proprie. Prin purificare se diminuează si neutralizează istoria cristalului.

Cum facem ca piatra pe care o purtam sã fie mai puternicã?
– Alegem cristalul care ni se potriveste in funcție de zodie, precum si descrierea lor din punct de vedere metafizic, pentru a sti ce trasatura dorim sa fie dezvoltata purtand acest cristal.
– Initial, spalam cristalul cu apa curenta cat mai bine posibil. (Atentie: unele pietre au suprafata moale, deci putem folosi o perie fina)
– Apoi asezam piatra intr-un recipient de sticla sau de cristal, umplut cu apa curata, fiarta si racita sau apa din sursa naturala (apa de mare, apa de izvor, apa de ploaie) in care turnam o cantitate suficient de mare de sare gema.

– Lasam cristalul macar o noapte in acel recipient, intr-un loc liniștit. Pentru a amplifica energizarea, putem tine cont si de fazele lunare, cea mai buna perioada e atunci când luna e in crestere sau chiar la luna plina.
– Dupa, curățăm din nou cu apa curenta din abundenta. Lasam cristalul sa se usuce in lumina naturala, daca se poate la apus sau la rasarit, de preferat afara.
– Dupa ce s-a uscat cristalul, il ținem in mana cateva minute si ii transmitem ganduri bune, eventual ne putem pune o dorinta. In in acest timp putem face aromaterapie și sa ascultam o muzica liniștita de ridicare a vibrației ( nu muzica de consum).
– Odata purificat, din acel moment el preia amprenta noastră energetica deci trebuie evitata orice atingere straina, altfel, procedeul de mai sus trebuie repetat. De fapt, tot acest ritual trebuie repetat periodic, mai ales dupa perioade de stress, aglomerate sau cand simtim ca energia buna a scazut.
– Dupa purificare, putem păstra cristalul intr-o punguta special confectionata din materiale naturale: mătase, piele, bumbac și purtat in permanenta, minim 21 de zile. Ideal ar fi sa îl purtam aproape de corp, ca o bijuterie, dar sa nu fie la vedere ( de exemplu, atașat la un lanț lung care sa poată fi ascuns)

Tips: In momentele dificile, tineti cristalul in mana stanga pentru a primi energie pozitiva și in dreapta pentru a elibera energia negativa.

Putem folosi orice sursa naturala, orice element al naturii, ca metoda de purificare, de la care cristalul extrage energie pura:
1. Cateva minute de curățare in valuri de mare sau in curs de izvor sau de parau de munte.
2. Timp de o noapte intr-un recipient cu sare marina. (ATENTIE: Sarea poate afecta selenitul, azuritul, calcitul)
3. Cristalul nou, pus in apropierea unui cristal de cuart brut de dimensiuni mai mari, deja purificat. (Metoda e recomandabila pentru pietrele delicate, care ar putea fi afectate de alte metode de purificare)
4. Miscarea indelungata a clopoteilor chinezești de vant (de forma tubulara, in 4, 6, 8 tonalitati) deasupra cristalului.
5. Ingroparea cristalul pentru cateva zile in pamant. (ATENTIE: Nu e recomandabil pentru hematit sau alte minerale bogate in fier). 6. Cateva ore intr-un recipient cu nisip pur de scoică.
7.  Cateva ore in lumina Soarelui (la apus sau la rasarit) sau in lumina lunii pline. (ATENTIE: Lumina poate afecta ametistul, cuartul roz, celestitul albastru, citrinul, fluoritul, piatra lunii, acvamarinul)
8. Cateva ore de purificare intr-un cosulet cu petale de trandafir, de rozmarin, de levantica.

 

Aceste informații sunt culese din online și alte surse.

Eu pot sa garantez ca orice gând bun, orice legătura directa cu natura, și încrederea, sunt elementele esențiale pentru o viața echilibrata. In definitiv… asta ne dorim!

Aștep comentariile voastre, sa îmi spune-ți dacă ați încercat aceste metode sau altele, și dacă au avut efect. 🙂

 

 

Articole create 172

2 comentarii la „Purificarea bijuteriilor

  1. Buna Dna Sonia,

    am un lantic de argint cu crucifix si un lant cu margele de onix cu pietrele chakrelor, pentru purificarea lor sa folosesc tot metoda dvs descrisa pt cristale de mai sus ? sare- apa – fazele lunii etc?
    Sau pt argint si onix sa folosesc alta metoda ?

    Multumesc mult de rapsuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus